1 kg filetów z dorsza ze skórą
Filety rybne pokroiłam na mniejsze kawałki. Oprószyłam solą i pieprzem. Obtoczyłam w mące - usmażyłam na rumiano
Sos do ryby
4 średnie cebule, 1 por - biała część, 1/2 małego selera ,1 większa pietruszka, 4 - 5 marchewek, ketchup, przecier pomidorowy, musztarda, sól ,pieprz, cukier, liście laurowe 6 kulek, ziele angielskie 4 szt.
Na łyżce oleju poddusić pokrojoną w piórka cebulę i por. Dołożyć starte na grubych oczkach warzywa. Dodać ziele angielskie, liscie laurowe. Podlac ok 1/2 szkl wrzącej wody - dusic do miekkości warzyw pod przykryciem .Gdy warzywa zrobią się miekkie dodać 2 łyżki koncentratu pomidorowego ,2 - 3 łyżki ketchupu, łyżeczkę musztardy i łyżeczkę cukru, sól, pieprz do smaku. Przemieszać i chwilkę pogotować. Gorącym sosem przełożyć rybę