poniedziałek, 14 kwietnia 2014

SOS TATARSKI EWY WACHOWICZ


Sos tatarski


Przepis Ewy Wachowicz ze strony http://www.ewawachowicz.pl
Opis przygotowania
Żółtka utrzeć z majonezem i musztardą. Dodać drobno posiekane białka, korniszony i pieczarki. Przyprawić solą i pieprzem. Kto chce, może dodać śmietanę.

Płaty marynowanego łososia zwinąć w „różę". Do środka dać sos tatarski. Przybrać natką pietruszki.
Sos tatarski można podawać także z szynką - identycznie jak łososia.
Składniki:
  • 1½ szklanki - majonezu
  • 1 słoik - pieczarek marynowanych
  • 4 - jajka
  • 100 g - korniszonów
  • 1 łyżka - musztardy
  • pieprz
  • 2 łyżki - kwaśnej śmietany
  • Do dekoracji
  • natka pietruszki 
źródło: http://www.ewawachowicz.pl/przepisy,524.html