Składniki na 6 porcje:
- 4 ząbki czosnku, jedna duża świeża cebula posiekana w kostke
- 3 łyżki sosu sojowego
- 2 duże kieliszki wina czerwonego wytrawnego
- łyzka miodu rozpuszczona w filizance ciepłej wody
- łyzka oliwy z oliwek
- sól pieprz vegeta
- łyżeczka musztardy
- 1 kg karkówki pokrojonej w plastry
Etapy przygotowania
- 1posiekac cebule, rozmiażdzyć czosnek, posolic pokropic sosem sojowym dodać łyzeczke musztardy zalac winem rozpuścic miód w wodzie wszystko wymieszć
- 2odstawic marynate na 24 h do lodówki, tak aby miód mógł sie przegryśc z pozostałymi składnikami
- 3wstawic pokrojone mięso na 4 h do marynaty a następnie smazyć na grilu do miekkości. Karkówka bedzie winna, lekko ostra, i bardzo aromatyczna
- 4smacznego