Polecam saghetti inaczej bo z kulkami miesno czosnkowo- bazyliowo- natkowymi!!!w smaku wysmienite!!!P Całosc naprawde smaczna , niby , tradycyjnie prosto a jednak inaczej:)olecam.
spaghetti z miesnymi kulkami
spaghetti z miesnymi kulkami
Spaghetti z mięsno czosnkowymi kulkami
spaghetti z aromatycznymi mięsnymi kulkami
spaghetti z aromatycznymi mięsnymi kulkami
Składniki
Makaron spaghetti.
Kulki mięsne:
– 40 dag mięsa mielonego dobrej jakosci
– 1 jajko
– 2 -3 łyżki kaszy manny ewentualnie wiecej jesli masa jest zbyt rzadka
– 2 ząbki czosnku
– mały pęczek pietruszki
– kilka listków bazylii
– sól, pieprz,
szczypta czosnku granulowanego
olej rzepakowy do smażenia
– 40 dag mięsa mielonego dobrej jakosci
– 1 jajko
– 2 -3 łyżki kaszy manny ewentualnie wiecej jesli masa jest zbyt rzadka
– 2 ząbki czosnku
– mały pęczek pietruszki
– kilka listków bazylii
– sól, pieprz,
szczypta czosnku granulowanego
olej rzepakowy do smażenia
Sos pomidorowy:
– pomidory w puszce ewentualnie swieze
1\2 cebuli
pół szklanki bulionu
– sól, pieprz,
łyżka oliwy oraz
szuszone zioła-suszona bazylla, szczypta kminku, kolendry
oraz ser zóltły
Sposób przygotowania
– pomidory w puszce ewentualnie swieze
1\2 cebuli
pół szklanki bulionu
– sól, pieprz,
łyżka oliwy oraz
szuszone zioła-suszona bazylla, szczypta kminku, kolendry
oraz ser zóltły
Sposób przygotowania
1. Makaron gotujemy wg. instrukcji .
2.Kulki miesne: Zieleninę i czosnek siekamy. Mieszamy z miesem , dodajemy kasze mannę wyrabiamy mase .Odstawiamy na kawadrans po czym formujemy małe kulki. Rozgrzewamy na patelni olej i smażymy je z każdej strony. Usmażone wyjmujemy na ręcznik papierowy.
2.Kulki miesne: Zieleninę i czosnek siekamy. Mieszamy z miesem , dodajemy kasze mannę wyrabiamy mase .Odstawiamy na kawadrans po czym formujemy małe kulki. Rozgrzewamy na patelni olej i smażymy je z każdej strony. Usmażone wyjmujemy na ręcznik papierowy.
3. Sos: Cebulę drobno kroimy i chwile podsmazamy. Dodajemy pomidory i bulion oraz doprawiamy do smaku. Zagotowujemy, dodajemy do sosu miesne kulki , mieszamy i chwile całosc gotujemy . 4. Makaron wykładamy na talerze i polewamy sosem z miesnymi kuleczkami, mozemy delikatnie posypac serem zółtym startym na tarce.Ozdabiamy bazylią , natką , -smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz